Akashic Records, het is een term die je misschien weleens hebt gehoord. In het Nederlands spreken we ook wel van Akasha Kronieken. Soms worden de Akashic Records omschreven als een soort bibliotheek of archief waar je alle informatie kunt vinden over “wat was, is en zal zijn”. Waarom je deze records zou kunnen laten raadplegen door een ervaren reader en wat dat kan opleveren, daarover gaat dit artikel.

Het spirituele internet

Een andere metafoor spreekt me meer aan: de Akashic Records zijn niet een vaste locatie als een bibliotheek, maar als het internet waar heel veel gegevens zijn te vinden, als je de juiste zoekwoorden gebruikt. Als je surft op het internet krijg je weliswaar informatie, maar niet alles is even betrouwbaar. Het is verstandig om goed te letten op de bron van de informatie. Hetzelfde geldt voor informatie uit de Akashic Records.

Betrouwbare gegevens

Degene die de Akashic Records raadpleegt dient goed te weten naar welke informatie ze precies op zoek is. Ze dient helder, gefocust en vanuit de juiste energie te zoeken met relevante trefwoorden en ook de informatie te checken op validiteit.

Energieniveau van de Akashic Records

Wij bevinden ons als mens met ons fysieke lichaam in de 3e dimensie. Ons denken is flexibeler en kan zich naar verleden en toekomst verplaatsen – een vorm van time travelling in feite – en dat komt omdat onze mind zich bevindt in de 4e dimensie. De Akashic Records bevinden zich in de 5e dimensie, voorbij tijd en ruimte.

Zuivere afstemming

Via je bewuste of onderbewuste geest kun je weliswaar informatie krijgen, maar deze is niet accuraat want onze geest functioneert op een lager niveau dan de Akashic Records. Omdat de mind moeite heeft met het interpreteren van de informatie uit hogere dimensies, gaat het verbanden leggen met de eigen ervaringen om het beter te kunnen begrijpen. Dit kan de boodschap vervormen waardoor deze minder helende impact zal hebben. Een zuiver contact met de Akashic Records verloopt daarom altijd via het Hogere Zelf, dat zich gemakkelijk in de 5e dimensie begeeft. Het is voor een reader dus belangrijk om eerst goed af te stemmen op het Hogere Zelf en van daaruit contact te leggen met de Akashic Records.

Intentie is bepalend

Nu is er nog een ander fenomeen dat veel invloed heeft op de zoekresultaten: je intentie. Waarom wil je informatie van en over je ziel? Met welke reden of welk doel? Wat ga je met de informatie doen?

Dat de intentie bepalend is geldt zowel voor de vraagsteller (de client) als voor de reader. Jij, als vraagsteller, hebt dus een grote invloed op wat de reader aan informatie kan en mag ontvangen voor jou. Hoe meer jouw intentie is gericht op willen transformeren en helen, op groei van bewustzijn, hoe meer de verkregen informatie daarbij zal aansluiten en hoe meer profijt je van de reading zult hebben.

Informatie versus transformatie

De informatie zelf zou niet het enige doel van een reading moeten zijn. Dat is alleen maar interessant voor de mind. Transformatie op diepere niveaus is waar het echt om draait. Dit betekent dat je de informatie in de praktijk gaat brengen en andere keuzes gaat maken die meer in lijn liggen met de originele blueprint van je ziel. Dat kan in het begin best onwennig en spannend zijn.

De originele blueprint van je ziel

Je ziel begint haar reis via diverse planeten, waaronder de aarde, met een originele blueprint die haarfijn aangeeft wat de specifieke eigenschappen en talenten zijn waarmee jouw ziel zich tot expressie wil brengen. Door alle levens heen worden er veel keuzes gemaakt die een impact hebben op de verbinding die je hebt met je eigen blueprint. Liggen de keuzes die je maakt in lijn met je blueprint dan wordt de verbinding versterkt en wijder. Daardoor stroomt er gemakkelijker energie vanuit de Bron naar je toe en door je heen: gezondheid, liefde, creativiteit, zelf-expressie en overvloed.

De gevolgen van onze keuzes

Werden er keuzes gemaakt – in dit en vorige levens – die in strijd zijn met je originele blueprint dan treedt er een vernauwing op waardoor je steeds minder de voedende energie uit de Bron kunt ontvangen. Gezondheid, zelf-expressie en overvloed hebben hieronder te lijden.

We hebben allemaal een ziele-historie waarin er naast mooie ervaringen ook veel ellende is geweest. Het leven was in vroeger tijden heel wat moeilijker en onveiliger dan het nu is. En ook nu valt het vaak niet mee, ondanks onze welvaart en relatieve veiligheid. Als mens blijf je kwetsbaar, zoals o.a. de corona-crisis duidelijk heeft getoond.

Herkenning … of nog niet

Vanuit angst maken we vaak keuzes die op de korte termijn verstandig lijken maar het op de langere termijn niet zijn, zeker als deze keuzes indruisen tegen wie je in essentie bent.

Daarom kan het zijn dat je een reading in 1e instantie niet helemaal kunt plaatsen, omdat je op zielsniveau van je koers bent afgeraakt. Je herkent jezelf dan niet volledig in de reading of je krijgt eigenschappen en talenten te horen waarvoor je terugschrikt om die tot expressie te brengen. Misschien, heel stiekem, zijn dat wel de talenten die je in anderen bewondert …

Het effect van de reading

Als je niet direct volledige herkenning ervaart bij een reading is dat ook prima. Laat de informatie maar even betijen, neem er de tijd voor. Je kunt je aantekeningen nog eens bekjiken of je beluistert nogmaals de opname. Geef jezelf toestemming om je tot op diepere lagen te laten raken, op zielsniveau. Laat je mind met al haar bezwaren maar praten. Als echte transformatie plaatsvindt zul je een gevoel van bevrijding ervaren van waaruit je bijna als vanzelf positieve actie gaat ondernemen die in lijn ligt met je ziel.

Waarom bij een ander checken geen goed idee is

Wat je vooral niet moet doen is de reading in twijfel trekken en een tweede opinie aanvragen bij een andere reader. Waarom? Dat heeft weer te maken met je intentie. Als je het niet vertrouwt, je twijfelt aan de informatie en je wijst deze af dan zal die energie de resultaten van een 2e reading sterk beïnvloeden. De kans is groot dat je dan informatie krijgt die niet klopt en die je zal verwarren en frustreren.

Laten checken door een ander is – als het gaat om informatie vanuit de Akashic Records – geen goed idee omdat de 5e dimensie feilloos je intenties en mindset naar je terug zal spiegelen.

De juiste intentie

Het is dus belangrijk dat je een reader kiest waar je echt vertrouwen in hebt. Vraag de reading aan met de intentie dat je de juiste informatie zult krijgen die jou zal helpen met het groei- en bewustwordingsproces waar je nu aan toe bent. Hoe meer je dit oprecht verlangt, des te meer zal de reading op jouw energie aansluiten en je intentie ondersteunen.

 

Wil jij weten wat een Akashic reading voor jou kan betekenen?

Een reading met clearing kan life changing voor je zijn op alle niveaus.

Meer informatie: Soul Realignment Akasha Reading

error: Content is protected !!