We leven in een landje dat dol is op het woord gratis. Zoals ieder land heeft ook Nederland een eigen collectief bewustzijn en daarin zitten o.a. overtuigingen met betrekking tot geld en overvloed op alle niveaus. Welke overtuigingen zijn dat en welke invloed hebben ze op ons leven?

Doe maar normaal 

Boven het maaiveld uitsteken en uitbundig jezelf zijn wordt in onze Calvinistische cultuur niet echt toegejuicht. “Doe maar normaal, dat is al gek genoeg” zo luidt het gezegde. We hebben hier in Nederland – grosso modo – een heel andere mindset over geld en succes dan in Amerika. Daar worden nieuwe ideeën gemakkelijker en sneller omarmd en “The sky is the limit”.

Ieder land haar eigen chakra 

Ooit kwam ik een interessante theorie tegen die stelde dat ieder land qua bewustzijn is gekoppeld aan (of zo je wilt: geïdentificeerd met) de thema’s van een chakra. Wat ik er van onthouden heb is dat Nederland is gekoppeld aan het 1e chakra en Amerika aan het 5e chakra. Dat verklaart een hoop.

Expressie

Het 5e chakra heeft te maken met (massa-)communicatie, expressie van wat in je leeft en creativiteit. De positieve kant daarvan is de creatieve ruimte die mensen daar ervaren om hun eigen ding te doen. De negatieve kant kan oppervlakkigheid zijn, een sfeer van gooi alles er maar ongecensureerd uit.  Er zijn heel wat ondernemers naar Amerika vertrokken omdat ze daar meer artistieke en creatieve vrijheid en mogelijkheden ervaren, in het land en in zichzelf als ze daar zijn.

Natuurlijk zijn er ook tegenkrachten werkzaam, duidelijk zichtbaar in de Amerikaanse politiek van dit moment. Ook dat is onderdeel van het spel tussen yin en yang binnen de polariteit op deze planeet.

Overleven 

Het 1e chakra, waar Nederland dus mee geïdentificeerd is, heeft alles te maken met overleven: veiligheid, voldoende te eten, dak boven je hoofd, geld en zekerheid. Er mogen zijn en erop vertrouwen dat je beschermd en gedragen wordt door het leven zelf. Interessant genoeg ligt de helft van ons land onder zeeniveau. Als er geen dijken en Delta-werken zouden zijn, zou ons land zeker tot aan Utrecht in de zee verdwijnen.

Ons collectieve geheugen is door de eeuwen heen informatie gaan opslaan over moeten strijden tegen de elementen, het water, om te overleven. Denk maar aan de recente geschiedenis met de watersnoodramp in Zeeland in 1953. Het Nederlandse bewustzijn is onbewust afgestemd op gevaar voor overleven en de noodzaak van alertheid. Ook als je de watersnoodramp niet zelf hebt meegemaakt heb je het toch via het bewustzijn van je ouders en het land meegekregen. We absorberen dat als vanzelf.

Geld 

Een ander aspect van het 1e chakra is geld. We rekenen ons suf of we iets kunnen permitteren en als de cijfertjes niet kloppen dan kan het “dus” niet. Dit staat echter haaks op de universele wetten die stellen dat geld, net als liefde, kracht, gezondheid en welbevinden, energieën zijn die reageren op het bewustzijn dat je uitzendt.

Ons nuchtere verstand zegt: eerst geld verdienen en dan pas kun je het uitgeven. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen komt. Daar is op zich niets mis mee, het is goed om verstandig met geld om te gaan.

Creatieproces

Universele wetten zeggen: als je iets echt graag wil met heel je hart en passie, zet dan alvast de 1e stappen, zet het creatieproces in werking en houd je doel voor ogen. De kosmische energie gaat stromen en zal jouw gepassioneerde plannen ondersteunen. Je krijgt ingevingen, er komt hulp, iemand is bereid je geld te lenen of je krijgt opeens promotie of een extra opdracht. Het creatieproces is in beweging gezet door je visie, je passie en je vertrouwen dat het zal werken. Als je zelf in actie komt weet het universum dat het je menens is en waar de hulp naar toe mag stromen.

Voorbeeld uit mijn eigen leven

Bijna 15 jaar geleden had ik een droom: ik wilde graag een jaar in Hawaii wonen. Ik was er al een paar keer op vakantie geweest en The Big Island had een sterke aantrekkingskracht op me. Ik voelde dat mijn ziel daarnaar verlangde. Deel van het financiële plan was dat ik mijn woning zou verhuren. Ik stond ingeschreven bij een bureau en de ene na de andere bezichtiging vond plaats. Op de dag van mijn vertrek was het echter nog steeds niet verhuurd en was de financiële haalbaarheid van het hele plan onzeker.

Leap of faith 

Ik ben toch gegaan, volledig overtuigd van het feit dat het zou lukken. Tien dagen na mijn aankomst in Hawaii kreeg ik het verlossende bericht: je woning is verhuurd, alles is rond. Hoera!

De moraal van dit verhaal 

Begrijp me goed, ik zeg nu niet dat je maar wilde plannen moet maken of geld over de balk kunt smijten omdat het universum je het geld wel komt brengen. Dat is niet mijn boodschap. Wat ik wel weet, van de universele wetten over aantrekking en creatie en ook uit eigen ervaring: Als je iets heel graag wilt en je koppelt je visie aan de passie van je hart, dan zal het universum je verlangen ondersteunen en ontstaat er magie.

Wat kun je hier mee

Nu je dit weet kun je je nog bewuster worden van je dieper gelegen gedachten en overtuigingen omtrent geld en overvloed. Zodra je echt in de gaten hebt wat er in je mind speelt kun je besluiten dit los te laten en je los te koppelen van de belemmerende overtuigingen die dus ook op collectief niveau een rol spelen. Je kunt bewust inpluggen op het kosmische, universele bewustzijn dat volledig is afgestemd op licht, liefde, creatie en overvloed.

Geld en commitment

Ten aanzien van geld wel of niet besteden is er nog iets wat mooi werkt. Realiseer je dat wat je erin stopt je er ook weer uit haalt. Als jij een mooie cursus of coachingstraject wilt doen voor je eigen ontwikkeling en je gaat de energie-uitwisseling aan om daar een geldbedrag voor te betalen, dan zal dat je focus en resultaat opleveren. Simpelweg omdat je er iets (of heel veel) instopt, zal dat in diepere lagen van je psyche doorwerken en mede je resultaat bepalen. Want we zijn natuurlijk niet gek … als je er veel voor betaalt ga je extra je best doen om dat ook echt de moeite waard te doen zijn.

Investeren in jezelf

In mijn praktijk zie ik dat soms terug in het verschil tussen mensen die alleen voor losse coachingssessies komen en mensen die zich committeren aan een traject en dat vooraf betalen. De mensen die denken: ik zie het wel per keer, die komen vaak niet ver. Zodra het wat uitdagender wordt haken ze af. Leg je je vast voor een coachingstraject dan ga je er ook echt voor. Met veel betere resultaten.

 

Ben jij ondernemer en wil je weten hoe jouw ziel manifesteert?

Ontdek het via een Akasha Business Traject,

een transformatie traject via de Akashic Records van 3 maanden

error: Content is protected !!