Vermoed jij dat je te maken hebt met een narcist, of ben je bang zelf een narcist te zijn? Dit artikel geeft helderheid en praktische tips.

Ben jij een narcist?

Als je bang bent zelf een narcist te zijn, is de kans groot dat je juist sterke empathische trekken hebt. Misschien ben jij wel aan jezelf gaan twijfelen door het contact met een moeilijk en gecompliceerd mens waar je problemen mee hebt en die jou manipuleert. Hierdoor kun je, vanuit stress en frustratie, dingen zeggen en doen die voor jou vreemd zijn. Dat betekent niet dat je zelf een narcist bent, maar wel dat het belangrijk voor je is dat je de dynamiek herkent en kennis vergaart over de vele soorten narcisme en over jezelf. Zelf-kennis, weten waar je zwakke plekken zitten die narcisten feilloos weten uit te buiten – kan dan van levensbelang zijn. Je kunt een ‘empowered empath’ worden.

Narcisten zijn overal

Narcisten kom je overal tegen, in alle lagen van de bevolking en iedere beroepsgroep. Ook in beroepen waar je dat helemaal niet verwacht, zoals het onderwijs, de hulpverlening en in spirituele kringen. Ze zijn overdadig aanwezig in functies met macht: de politiek, koningshuizen, managementfuncties en de entertainment wereld.

Er zijn narcisten die je vrij snel en gemakkelijk zult herkennen, zoals Donald Trump en Andrew Tate. Dit zijn de narcisten zonder façade: ze dragen geen masker van vriendelijkheid of charme, maar laten direct hun ware aard zien. What you see is what you get: trouble.

De meeste narcisten hanteren echter een façade waardoor je ze juist niet snel herkent. De soorten maskers kunnen enorm uiteenlopen, wat het moeilijker maakt om ze te herkennen.

Mijn interesse in narcisme

Narcisme heeft al jaren mijn interesse, niet in de laatste plaats omdat ik er vroeger mee te maken heb gehad en er behoorlijk door was getraumatiseerd. Een jarenlange zoektocht online, via boeken en trainingen heeft me geleerd dat velen beweren er expert in te zijn, maar slechts enkelen begrijpen narcisme echt, op een diep niveau, en zijn in staat anderen daar uitstekend mee te helpen.

Iemand die ik je van harte kan aanbevelen is H.G. Tudor. Hij heeft een heldere en systematische manier van narcisme indelen in ‘scholen en kaders’, waarbij iedere school en kader andere kenmerken heeft, ander gedrag. Hierdoor wordt narcisme begrijpelijk en zelfs voorspelbaar omdat je weet met welke vorm van narcisme je te maken hebt.

Beroemde en beruchte narcisten

Enkele voorbeelden, zodat je kunt zien hoe verschillend narcisten overkomen door de verschillende scholen en kaders: Donald Trump, Andrew Tate, Russell Brand, Meghan Markle, Amber Heard, Jada Pinkett Smith, Prince Andrew, Boris Johnson, Vladimir Putin (= narcissistic psychopath).

Empathie en haar valkuilen

HG Tudor heeft het niet alleen over narcisten maar ook over wie de grootste kans lopen die aan te trekken: de empaten onder ons. Hij biedt inzichten, geruststelling en praktische vaardigheden waardoor je jezelf kunt bevrijden van manipulatie en ondermijning.

YouTube kanaal

Als je zijn YT kanaal: HG Tudor – Knowing The Narcissist – bezoekt vind je bijna 6000 video’s, en dat kan nogal overweldigend zijn. In zijn playlists vind je basisinformatie (kennis over narcisme en empathie) en video’s over beroemdheden die dienen als herkenbare voorbeelden.

Tip: als je wilt weten wat de resultaten zijn van zijn werk, bekijk dan de reeks “Successful Escapes”, met openhartige en vaak ontroerende testimonials.

Herkenbaar voorbeeld

Als je graag een praktisch en herkenbaar voorbeeld krijgt uitgelegd, dan kan ik je de recente reeks over Russell Brand aanbevelen. Vooral de 2 laatste video’s in deze reeks (Conclusion en School and Cadre, in die volgorde) geven heel goed weer waar zijn werk over gaat en hoe zorgvuldig hij tot zijn conclusies komt.

The Detectors

Op zijn website raad ik je de Detectors aan: dit zijn testen die je bij hem kunt aanvragen. Zo is er een Empath Detector om door middel van multiple choice vragen uit te zoeken of je een empaat bent, en zo ja welk type met welke valkuilen. Er is ook een Narc Detector die je kunt aanvragen als je vermoedt met een narcist te maken te hebben en meer helderheid en praktische handvatten wilt.

Ieder zijn vak

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, zelf kan ik je helaas niet begeleiden in je dagelijkse omgang met narcisten.

Waar ik je wel mee kan helpen is achterhalen waarom je op zielsniveau kwetsbaar bent en makkelijk narcisten aantrekt in je leven. Dit kan o.a. met zielstype en blokkades uit vorige levens te maken hebben. Blokkades en daaraan gerelateerde gedragspatronen kunnen gecleared worden via de Akashic Records, en dat is wel mijn expertise.

Hier nog even alle links op een rijtje:

YouTube kanaal HG Tudor: https://www.youtube.com/@hgtudor-theultra

Zijn website met de Detectors en veel achtergrond materiaal: https://narcsite.com/

 

Wil jij achterhalen waarom je narcisten aantrekt in je leven?

Een Soul Realigment Traject helpt je oude blokkades op te schonen en meer vrijheid te ervaren.

Heb je al een Soul Realignment traject gedaan en wil je een diepere verbinding met je ziel?

Kijk dan hier voor de mogelijkheden met vervolg Akasha-readings.

error: Content is protected !!