Er zijn veel misverstanden over wat haalbaar is als het gaat over financiële manifestatie. Die misverstanden komen o.a. uit de veel te simplistische interpretatie van de Law of Attraction en van overtuigingen uit het new age gedachtengoed over ‘instant manifestatie’.

Het idee van directe en moeiteloze manifestatie van alles wat we willen is reuze aantrekkelijk. Toch is de aardse realiteit anders en ik leg je uit waarom dat is.

Eerst iets over dimensies

Binnen Soul Realignment is dit hoe we kijken naar de dimensies:

De 5e dimensie is de dimensie van je ziel, van je zieledoel, je verlangens en visie. Deze dimensie wordt gestuurd door intenties en wordt niet beperkt door tijd en plaats. Dit is de dimensie van spirituele energie.

De 4e dimensie is de dimensie van je denken, je ideeën en theoretische uitwerking daarvan. In deze dimensie spelen de wisselwerking tussen gedachten, overtuigingen en emoties een rol. Dit is de dimensie van mentale energie en je gedachten worden ook niet beperkt door tijd of plaats: je kunt moeiteloos over verleden en toekomst nadenken.

De 3e dimensie is de fysieke, aardse dimensie van je acties via woorden en daden, en daarvoor gebruik je je lichaam. Je stem en handelingen zijn de expressie van zowel je ego als je ziel hier op aarde, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Manifestatie van tastbare resultaten gaat om belichaming van fysieke energie via actie.

Je acties gebeuren in de fysieke wereld in het hier en nu en leveren al of niet de gewenste resultaten op in de vorm van o.a. lichamelijke gezondheid, vitaliteit en inkomen.

De realiteit van manifestatie

De mate en snelheid van financiële overvloed die je kunt manifesteren heeft te maken met de mate van belichaming van de bijbehorende energetische frequenties.

Als je inkomen omhooggaat dan heeft je lichaam tijd nodig om zich aan te passen aan een hogere energetische frequentie, om dit te integreren en te consolideren. Dit gaat stapsgewijs. Ons lichaam is aan fysieke wetten onderhevig en heeft tijd nodig om te veranderen.

Waarom kunnen anderen wel snel manifesteren?

Soms lees je enthousiaste testimonials van ondernemers die na het volgen van een training of begeleiding door een business-coach opeens in een maand tijd 20.000 euro extra omzet hebben. Wat er niet bijstaat is dat de ondernemer dit resultaat vaak maar 1 of 2 keer heeft kunnen realiseren en daarna terugviel op het oude of zelfs een lager inkomensniveau.

Een ander voorbeeld van hetzelfde principe betreft mensen die opeens een heleboel geld winnen in een loterij. Vooral mensen die in de lagere inkomensklassen of bijstand leefden, blijken na enkele jaren al hun gewonnen miljoenen weer kwijt te zijn.

Zo gewonnen, zo geronnen

Het snel kwijtraken van geld en inkomen heeft te maken met het belichaamde uitgangsniveau van welvaart: ben je arm en win je ineens veel geld, dan kan het lichaam deze grote verandering in energie niet integreren: je raakt door allerlei omstandigheden razendsnel door je geld heen en je bent weer terug bij af, of erger.

Verdien je in één klap 10 x zoveel geld en probeer je dat maand na maand vast te houden, dan trekt je lichaam dat niet, de energetische verandering is te groot. Je kunt er zelfs ziek van worden als je puur op wilskracht over je eigen grenzen gaat.

Andersom geldt ook: rijke mensen maken gemakkelijk nog meer geld. Succesvolle ondernemers die een nieuw bedrijf oprichten, bereiken snel weer succes. Ze resoneren al met een hoge mate van welvaart en dat kunnen ze dus ook opnieuw manifesteren.

Een kleine spirituele complicatie

Het is allemaal nog iets gecompliceerder omdat er verschil is tussen wat we kunnen manifesteren in loondienst, en wat als ondernemer. In het ondernemerschap komen namelijk de blokkades van je ziel veel meer naar voren, vooral als we eenmaal hebben gekozen voor spirituele ontwikkeling. De ziel helpt je daarbij, al hoeft dat niet zo aan te voelen. Het tegenkomen van je blokkades en belemmeringen is weliswaar een mooie kans voor transformatie en heling maar dat wil niet zeggen dat het leuk of gemakkelijk is.

Doorgroeien naar meer winst

Dit is de reden dat ik financiële doelen in de Akashic Records check op haalbaarheid. Ik help je er niet mee om doelen zo hoog te stellen dat het niet alleen niet haalbaar is maar ook nog eens ongezond voor je zou zijn.

De Law of Attraction bespreekt hoe je iets kunt aantrekken … maar het consistent, maand na maand manifesteren van je doelen en je daar goed bij voelen, dat is een ander verhaal.

Gezonde en blijvende manifestatie

Je financiële doelen behaal je stapsgewijs. Zodra je een nieuwe frequentie van welvaart fysiek hebt geïntegreerd, kun je doorgroeien naar het volgend niveau. Dit kost wat meer tijd en dat vergt misschien een shift in mindset. Wat je ervoor terugkrijgt is dat je met plezier werkt in je onderneming en je vitaliteit zal toenemen, samen met je inkomen.

Wat de ziel wil en wat het ego wil is verschillend

Mocht je moeite hebben met dit idee, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  • Is wat ik wil bereiken wel goed voor mijn gezondheid?
  • Als het niet lukt om mijn doelen te behalen, is dit dan altijd zelf-sabotage? Of zou het ook zelf-bescherming kunnen zijn?

De ziel en het lichaam zijn ongelooflijk wijs – veel wijzer dan de geconditioneerde mind. De ziel zal je via het lichaam altijd feedback geven.

 

Wil jij weten hoe je als ondernemer

kunt doorgroeien naar meer winst?

 

Dan is een Akasha Business Traject interessant voor jou.

 

error: Content is protected !!