Regelmatig stellen cliënten me vragen die in feite hierop neerkomen: “is dit voor me weggelegd, kan ik dit bereiken, is dit de bedoeling?” Daarbij gaan ze er vanuit dat er iets of iemand buiten henzelf is die dit weet en bepaalt. Een wijzer wezen, of de Akasha Kronieken waar het allemaal in zou staan.

Wie bepaalt

Uit tientallen jaren ervaring als healer en reader in de Akashic Records en ook uit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat God, je ziel of het universum niet bepalen wat ieder wel of niet kan hebben of bereiken, of wat je zou moeten of mogen doen. Dat bepaal jezelf: jij bent degene die iets wil creëren en ervaren.

Er is geen hogere macht die je zal tegenhouden, maar als jij je gedachten en onzekerheid macht over jou geeft, dan houd je jezelf tegen. Idealistische en spiritueel ingestelde mensen zijn daarbij vaak gevoelig voor magisch denken en belemmerende overtuigingen vanuit de new age wereld.

Naar welke stem wil je luisteren?

Het is heel menselijk en normaal om dit soort gedachten, conditioneringen en twijfels te hebben. Het is ook belangrijk om je denken niet de baas over jou te laten zijn. Jij als mens bepaalt wat je wilt doen, wat belangrijk voor je is.

De stemmetjes in je hoofd zijn saboteurs die het vinden van diepe voldoening zullen vergallen als je ze gelooft en je plannen laat varen. Die stemmetjes willen niet dat je verandert, want dat zijn de angstige delen in jezelf die bang zijn voor de reactie van de buitenwereld en het misschien vergissingen maken of niet zo succesvol zijn als je hoopt. Bang voor het voelen van ongemakkelijke emoties.

Wil je je daar door laten tegenhouden?

Is dit voor me weggelegd? Alvast wat praktische tips:

Ga niet wachten tot je meer zelfvertrouwen hebt. Ga ook niet nog meer opleidingen doen, het is een illusie dat je daardoor meer zelfvertrouwen zult krijgen.

Wat je meer zelfvertrouwen en veel voldoening zal geven, is om stap voor stap te doen wat je wilt doen. Bouw het rustig op, gun jezelf tijd om te leren en groeien.

Leg magisch en emotioneel doemdenken naast je neer. Wat zegt je gezonde, logische verstand?

Jij staat aan het roer van jouw leven. Geef jezelf toestemming om hulp en inspiratie te ontvangen, en bepaal vervolgens zelf wat je daar mee wilt doen want zo blijf jij aan het roer staan. Wees ook bereid om het af en toe heel spannend te vinden en toch door te gaan.

De volgende stap

Wil je hier heldere, nuchtere en concrete begeleiding bij?

Als jij wilt starten of doorgroeien als ondernemer dan kan ik via de Akashic Records veel informatie voor je vinden om dat proces te faciliteren.

 

Heb je plannen voor het starten als ZZP-er of wil je meer voldoening als ondernemer?

Kijk hier eens voor concrete hulp en inspiratie: Akasha Business Traject

 

error: Content is protected !!