Iedere ziel is uniek en ieder leven is uniek. Je kunt jezelf en je levensweg daarom niet vergelijken met die van een ander. Toch doen we dat vaak wel en dat levert meestal verdriet op. Onze mind heeft namelijk de neiging onszelf te vergelijken met anderen die het – in onze ogen – beter doen of het beter hebben.

Maar wat wil de ziel nu eigenlijk? De ziel wil helen – heel worden – en uiteindelijk terugkeren naar de Bron. Met helen wordt bedoeld: alles wat je bent en wie je bent vormt één geheel, is bewust verbonden met elkaar: je mens-zijn en je ziel werken optimaal samen.

Zielsgelukkig

Zijn zielen altijd positief, blij en liefdevol? Ze komen immers uit de Bron?

De reden dat zielen hier op aarde leven heeft te maken met het bewust willen worden van hun ware aard als wezens van licht, liefde en eindeloze creativiteit. Dat bewust worden gaat beter in een wereld die heel anders is dan wat je gewend was in de Bron van oorsprong. Je leert dus door het contrast.

Op aarde zit je dan goed want we bewegen ons hier in de polariteit. Denk maar aan het Tao-symbool, ook wel yin-yang symbool genoemd: dit toont een dynamisch evenwicht waarin steeds beweging is tussen de uitersten en alles er tussenin.

Aarde als leerschool

We leren door de verschillen en zo krijgen we steeds helderder wat onze ware natuur is. Onderweg maken we heel wat mee en niet alles is leuk, lief en aardig in deze wereld. We leren onderscheid te maken tussen wat wel bij onze normen en waarden past en wat niet. We leren keuzes te maken, steeds bewuster als het goed is. We leren dat een focus ons kan helpen om op koers te blijven. En nog veel meer …

De aarde is een leerschool waar je vele levens voor nodig hebt om die te doorlopen. Onderscheid maken is belangrijk en dat op een oordeelvrije manier doen is de uitdaging.

De ziel in mineur

Zielen kunnen gekwetst en angstig worden als ze hier op aarde van alles meemaken wat ze totaal niet gewend zijn. Ontrouw, verraad, misbruik, geweld, haat…. dat is echt schrikken, niet alleen voor ons als mens, ook op zielsniveau.

De ziel is dan ook in vele levens bezig haar verwondingen te helen. Sommige levens hebben een sterke focus op groei en heling. Tussendoor kiest de ziel voor levens die relatief rustiger en gemakkelijker zijn, voor de broodnodige balans en adempauze.

In je kracht

Kreten als “alles is goed” kunnen irritant overkomen als je ontzettende tegenslag hebt in je leven. Vanuit de persoonlijkheid gezien is het namelijk helemaal niet goed dat je je baan kwijtraakt, ernstig ziek wordt of misbruikt wordt in je relatie.

De ziel kijkt hier anders naar. Voor de ziel zijn dit kansen om via de menselijke ervaring te groeien in bewustzijn, kansen om je kracht te ontdekken en die te benutten. In je kracht staan – ook zo’n veelgebruikte uitdrukking – betekent: echt weten wat je ware aard is. Wie jij echt bent is een eeuwig wezen vol compassie en creatiekracht. Dat je een ervaring meemaakt die je een hulpeloos en onmachtig gevoel geeft doet aan je ware aard niets af.

Als je onderscheid kunt maken tussen je menselijke ervaring en je ware aard als spiritueel wezen dan komt er al wat ruimte. In die ruimte besef je: deze ervaring is niet wie ik ben, het is alleen wat ik als mens meemaak. Het definieert me niet, want ik ben en blijf een expressie van de Bron. Ik kan besluiten om er als mens het beste van te maken.

Liefde heelt

Dit neemt niet weg dat de menselijke ervaringen heftig kunnen zijn. Ga daar dan ook niet aan voorbij. Erken je gevoelens en emoties want ze willen gevoeld worden, ze willen stromen. Ze willen jouw acceptatie en omarming. Emoties die stromen zijn gezond, emoties die onderdrukt worden veroorzaken vroeg of laat problemen.

Als je je emoties durft te doorvoelen gebeurt er een wonder: je ziel heelt.

Invloeden uit vorige levens

Soms is er meer nodig om je ziel te helen. Het kan zijn dat je ziel een ernstig trauma heeft meegemaakt in een vorig leven. Dit kan zelfs hebben geleid tot het kwijtraken (afsplitsen) van een deel van je ziel. Je voelt je daardoor incompleet en weet niet goed wie je bent als mens en op zielsniveau.

 

Wil jij trauma’s uit vorige levens helen?

 

Kies dan voor een Soul Realignment Akasha Reading.

Via de Akashic Records kunnen negatieve invloeden en blokkades

die ontstaan zijn in vorige levens worden opgeheven.

Verloren geraakte zielsdelen komen weer terug en je

krijgt een betere connectie tussen je ziel en je persoonlijkheid.

error: Content is protected !!