Misschien herken je dit: je wordt heen en weer geslingerd tussen wel doen of niet doen, deze keuze of toch die andere, en je komt er maar niet uit. Advies vragen aan je vrienden geeft soms alleen maar méér verwarring.

De meest logische keuze

Je hoofd maakt overuren: je bekijkt het van verschillende kanten en misschien maak je lijstjes met de voor- en nadelen. Als de meest logische keuze toch niet het beste voelt, wat dan?

Het effect van je keuze

Vaak voel je pas nadat je een keuze hebt gemaakt en actie hebt ondernomen wat het effect is van die keuze, in de buitenwereld en in jezelf. Je ervaart hoe de gemaakte keuze voelt, fysiek en emotioneel. Soms betekent dit dat je voelt: dit was toch niet de juiste keuze, had ik dat maar van tevoren geweten.

Het kan ook anders. Er is een manier om van tevoren heel fysiek en energetisch te voelen wat een keuze voor effect op je zal hebben en het is verrassend eenvoudig: met een mini-opstelling die je zelf kunt doen.

Ik geef je hier een voorbeeld van het kiezen tussen 2 opties.

Mini-opstelling

Pak 2 vellen papier en schrijf op het ene vel: keuze 1 en enkele trefwoorden die bij die keuze horen. Op het andere vel schrijf je keuze 2 en enkele trefwoorden. Keuze 2 kan ook zijn: ik doe niet keuze 1, want iets niet doen is ook een keuze.

Ga in de kamer staan en neem even de tijd voor enkele diepe ademhalingen, met de nadruk op de uitademing. Bepaal dan intuïtief waar je de 2 vellen papier wilt neerleggen. Ga weer in de beginpositie staan en maak een scan door je lichaam: voel of er spanning is, pijn, onrust, gevoelens en emoties. Dit is je nul-meting.

Stap dan op papier 1 met keuze 1. Neem de tijd om te voelen wat er gebeurt. Hoe voelt het als ik deze keuze maak? Laat de energie van deze keuze door je heen stromen en blijf rustig waarnemen wat er in je lichaam gebeurt. Voel je ontspanning of verkramping? Lichtheid of zwaarte? Voel je emoties, komen er gedachten of beelden in je op? Laat het even op je inwerken.

Als je een duidelijk gevoel hebt bij keuze 1, stap dan van het papier af en schud je armen en benen even los. Laat bewust de energie van deze keuze los en ga even op de uitgangspositie staan. Vervolgens stap je op vel 2 met keuze 2 en je gaat weer waarnemen wat er gebeurt. Je zult waarschijnlijk merken dat er een duidelijk verschil voelbaar is.

Signalen van je ziel

Je ziel is je gevoelsverstand en ze geeft je signalen via je lichaam en emoties. Voel je ontspanning, verruiming, stroming van energie, een licht of blij gevoel? Of juist iets heel anders? Je ziel geeft je altijd signalen en met een beetje oefenen leer je snel de taal van je ziel te verstaan. Het is dan heerlijk om zo duidelijk te kunnen voelen wat het beste bij je past en zonder zelftwijfel te kunnen kiezen.

 

Wil jij meer contact en communicatie met je ziel?

Dan is een Soul Realignment Reading (via de Akashic Records)

een mooie manier om de verbinding met je ziel te versterken.

Soul Realignment al gedaan en nu toe aan een diepere clearing van blokkades en meer verbinding met je ziel?

Kies dan voor een Life Situation Reading.

error: Content is protected !!