Soms zie ik de meest wonderlijke verhalen op internet over nieuwe zielstypen. Deze zouden sinds de jaren ’90 geboren worden om de mensheid naar een hoger plan van bewustzijn te brengen. In dit artikel geef ik mijn eigen visie en ervaring weer als Akasha Soul Reader, gecombineerd met gechannelde informatie van Adamus Saint Germain over de zielstypen.

Bewustzijn is van alle tijden

Laat ik voorop stellen dat er altijd, door de hele geschiedenis van de mensheid heen, zielen zijn geïncarneerd met een andere kijk op dingen en een hoger bewustzijn dan gemiddeld op dat moment op aarde aanwezig, waardoor deze zielen als mens potentieel een positieve impact konden hebben. Potentieel, niet noodzakelijkerwijs, en zelden met een vooropgestelde missie.

De meest bekende voorbeelden die wel een duidelijke missie hadden als het om spiritueel bewustzijn gaat, zijn Jeshua (Jezus) en Boeddha. Een hoger bewustzijn en een positieve impact kunnen er ook heel anders uitzien. Denk eens aan uitvinders, ontdekkingsreizigers, filosofen, kunstenaars en creatieve mensen op allerlei gebied, genezers en medici, revolutionairen, dwarsliggers, grensverleggers en klokkenluiders, de lijst is lang.  Bewustzijn uit zich niet alleen of per se spiritueel, sterker nog, inspirerende en geniale mensen kunnen atheïst of agnost zijn.

Dan zijn er ook de zielen die incarneren om op kleinere schaal in het gezin en de familie meer licht te brengen. Deze zielen kiezen voor het geboren worden in gezinnen die streng gelovig zijn (dogmatisch religieus maar niet spiritueel), of familielijnen waarin misbruik, mishandeling, narcisme of emotionele verwaarlozing voorkomen. Deze zielen, vaak Indigo’s, bereiken misschien niet op wereldschaal bekendheid, maar zijn net zo waardevol en belangrijk in hun impact. Alles is immers energie en straalt door naar het geheel.

Nieuwetijdskinderen

De informatie over nieuwetijdskinderen die circuleert ziet de huidige generatie kinderen en jong volwassenen als heel bijzonder en uitzonderlijk, met als risico dat vooral het ego van de kinderen en hun ouders gevoed wordt. Een groot en gespiritualiseerd ego kan juist het potentieel van bewustzijnsverhoging en een positieve impact in de kiem smoren.

De termen Indigo, Kristal en Regenboog als omschrijving van de ziel (lees: label) zijn door mensen bedacht en worden in de geestelijke wereld, door engelen en meesters, niet gebruikt.

Het heeft weinig zin om lijstjes met kenmerken van de verschillende zielstypen op te sommen, zodat het ego die vervolgens als checklist of richtlijn kan gaan gebruiken. Het onderscheid benoemen tussen Indigo en Kristal is wel zinvol, maar voor zover ik weet heeft Adamus Saint Germain nooit gesproken over Regenboog zielen, dus die laat ik verder buiten beschouwing.

De verschillen tussen Indigo en Kristal zielen

Dit is wat Adamus Saint Germain zegt over de verschillen tussen Indigo en Kristal:

Indigo zielen:

 • Incarneren al heel lang en blijven incarneren. Ze kunnen behoorlijk op leeftijd zijn (denk aan de Flower Power generatie, die nu in de 70 en 80 zijn).
 • Ze zijn de wegbereiders van deze nieuwe tijd, die veel spiritueel werk hebben verzet en een spirituele infrastructuur hebben gelegd om het de Kristallen makkelijker te maken om te incarneren.
 • Zijn vaak al van jongs af aan in spiritualiteit en dienstverlening geïnteresseerd en kiezen vaak een hobby of beroep dat hier uiting aan geeft. Willen iets betekenen voor anderen en deze wereld, dit kan op veel verschillende manieren.
 • Ze komen van andere planeten of sterren (daarom soms de naam sterrenkind), net als Kristal. Verschil: Indigo’s hebben al meerdere levens hier op aarde gehad en zijn enigszins op de hoogte van de aardse realiteit en dualiteit. Kristallen komen hier voor het eerst.
 • Kiezen vaak een familie waar het bewustzijn veel lager is dan dat van henzelf. Ze doen dit uit liefde om licht en bewustzijn te brengen en hun familie te ‘upliften’. Of familieleden deze kans aangrijpen is een ander verhaal en niet de verantwoordelijkheid van de Indigo, zij zijn alleen katalysator. Toch kan dit een zware keuze blijken te zijn van een ziel die niet alleen liefdevol maar ook optimistisch is en de menselijke realiteit soms onderschat.

Kristal zielen:

 • Komen hier voor de eerste keer op aarde, zijn afkomstig van andere planeten of sterren. De aardse wetten en dualiteit zijn volkomen nieuw en vreemd voor hen. Dit is een grote shock en vaak moeilijk te accepteren omdat ze vanuit een veel lichtere wereld komen.
 • Dit zorgt voor aanpassingsproblemen in het reguliere schoolsysteem en ze worden in medisch opzicht soms niet begrepen. Ze hebben andere problemen en behoeften dan meer aardse kinderen waardoor ze op allerlei levensterreinen voor bewustzijnsgroei zorgen, puur omdat ze ouders, docenten en dienstverleners uitdagen hun visie te verruimen en oplossingen ‘out of the box’ te vinden.
 • Deze kinderen gedijen vaak beter in alternatieve schoolsystemen die meer op creativiteit en bewustzijn zijn gericht, en hebben vaak meer aan klassieke homeopathie of andere energetische geneeswijzen dan reguliere geneesmiddelen. Dit geldt ook voor Indigo’s.
 • Ze kiezen hun ouders uit op hun spirituele bewustzijn en niet op basis van karma, drama of duisternis. Dit verhoogt de kans dat de ouders hen de broodnodige ruimte en keuzevrijheid geven. Ze willen wel begeleiding en inspiratie maar geen sturing, indoctrinatie of dwang. Ze hebben veel behoefte aan liefde, koestering, veiligheid, ruimte en individuele aandacht in afstemming op hun behoeften en wensen.
 • Ze zijn voor ouders beslist een uitdaging, het is niet gemakkelijk om een Kristal kind te hebben.
 • Ze komen o.a. bewustzijn brengen in de zakelijke en financiële wereld, en transformeren de geldstromen van binnenuit door het beroep dat ze kiezen. Hun beroep kan aards en materialistisch overkomen maar is dat niet vanwege het bewustzijn dat ze met zich meebrengen. Geld is energie en geldstromen zijn een belangrijk aspect in deze wereld dat toe is aan meer bewustzijn, eerlijkere verdeling en transformatie.
 • Er zijn weinig Kristallen van voor 2007, zeker in de geïndustrialiseerde wereld. Sinds 2007, toen er een grote verschuiving in bewustzijn plaatsvond, worden ze in grotere aantallen geboren maar het zijn er op het geheel nog steeds weinig.

Opleiding en beroep

Wil jouw kind een financiële en/of zakelijke opleiding doen en vind jij dat niet passen bij je spirituele kind? Of een andere opleiding die je om wat voor reden dan ook niet goed genoeg vindt? Als je spiritueel het juiste wilt doen, laat dan je ideeën over wat jij wil voor je kinderen helemaal los, laat ze vrij in hun keuze van opleiding en carrière.

Spirituele zielen komen altijd daar terecht waar ze thuis horen en als ouder hoef je ze alleen te begeleiden. Ga niet sturen want jij weet niet wat het beste is voor je kind, althans niet in ieder opzicht. Ze weten zelf misschien niet eens waarom ze zich aangetrokken voelen tot iets, dat hoeven ze niet bewust als zielemissie te herkennen, maar laat ze hun eigen keuzes maken voor opleiding en carrière. Ook als jij die keuzes niet goed genoeg of niet logisch vindt. Dat is een vrijheid en rijkdom die je hen meegeeft, waar hun ziel je op heeft uitgekozen als ouders om ze die ruimte te geven.

Je voelt vanzelf wel wanneer je in ego-mind spelletjes bent beland: het voelt urgent, belangrijk, moeten en willen overtuigen of ‘redden’, er zit een fanatieke energie in.

Als er iets is wat deze zielen niet nodig hebben dan is het inmenging in hun diepgevoelde overtuigingen en missie. Geef ze een goede basis en inspireer ze om naar hun innerlijke wijsheid te luisteren. Laat ze daarna uitvliegen en kijk wat ze er mee doen in hun leven, zonder oordeel. Hun ziel is hun kompas. 

In het algemeen:

Indigo’s en Kristallen vervullen hun missie voor een groot deel al door simpelweg hier te zijn en hun energie en bewustzijn uit te stralen. Ze hoeven daar niets voor te doen, het is wie ze zijn. Het staat hen vrij om wel of niet een transformerend beroep te kiezen. Ze hebben sowieso een transformerend effect.

Iedereen bewandelt een unieke weg die niet altijd direct duidelijk is. Omwegen – menselijk gezien – horen bij die weg en geven levenservaring en wijsheid. Heb geen oordeel over de weg die jezelf of anderen bewandelen, en hoe die weg verloopt. De ziel heeft geen haast en bereikt altijd haar doel, vroeg of laat, linksom of rechtsom.

 

Wil je je kinderen optimaal begeleiden vanuit wie ze echt zijn op zielsniveau, zonder dogma of oordeel?

Kijk dan eens naar de Soul Profile Reading

error: Content is protected !!