Is het je weleens opgevallen dat als je geconcentreerd met iets bezig bent en ergens helemaal in opgaat, je hoofd heel rustig is en niet met allerlei lastige en onzinnige gedachten komt?

Onze moderne mind is verslaafd geraakt aan alle prikkels uit de buitenwereld. De mind wil daarom graag bezig zijn en is gauw verveeld. De wereld om ons heen geeft veel prikkels en afleiding en de mind vindt dat fijn en zelfs geruststellend: ‘gelukkig, ik heb wat te doen’. Stel je voor dat er geen drama is om over na te denken … boring!

Praktische toepassing in je dagelijks leven

Om dit inzicht praktisch toe te passen kun je het volgende doen: als je merkt dat er een wirwar aan gedachten door je heen gaat, sta daar even bij stil en vraag je mind: “Verveel je je? Dat is niet nodig, kijk hier eens goed naar …. ” en dan leid je rustig je aandacht naar wat je aan het doen bent, door mindful te kijken bijvoorbeeld hoe je de groenten snijdt als je aan het koken bent, of hoe je met aandacht de afwasborstel over de vaat laat gaan, en kijk eens wat het sop doet. Als je aan het wandelen bent, breng je aandacht heel bewust naar hoe de bomen eruitzien, hoe de wind voelt, luister naar het geluid van vogels. Heel simpele dingen dus, waar je super mindful op inzoomt. Dan merk je opeens kleine, mooie, wonderlijke dingen op die je rust en zelfs vreugde geven. Je hoofd wordt er stil van.

Hoe bereik je het Peaceful Warrior gevoel?

Er is een scene in de inspirerende film Peaceful Warrior die hierover gaat en me is bijgebleven: op een gegeven moment zegt de spirituele leraar tegen zijn leerling: “There is never nothing going on“, en dan laat hij hem o.a. de schoonheid en het wonder zien van een lieveheersbeestje dat over een blaadje kruipt, het licht van de zon, de energie van bomen en de interactie tussen mensen. Nog enkele uitspraken uit die film: the battles we fight are on the inside, the only thing that matters is this moment”.

De film en de boeken van Dan Millman over de Peaceful Warrior zijn mooi en inspirerend.

Oefening baart kunst

Dit vergt wel enige oefening want de patronen van het oude brein zitten er diep ingebakken. Gelukkig hebben we ook een nieuw brein, de neo cortex, waarmee we bewuste beslissingen kunnen nemen die oude patronen overrulen. Probeer deze mindfulness tips eens uit en kijk wat het voor je doet.

 

 

Een Soul Realigment Traject helpt je mentale en spirituele blokkades op te schonen en zo op een diep niveau meer rust te vinden in jezelf.

Heb je al een Soul Realignment traject gedaan en wil je een diepere verbinding met je ziel?

Kijk dan hier voor de mogelijkheden met vervolg Akasha-readings.

error: Content is protected !!