Reïncarneren betekent letterlijk: weer in het vlees gaan. Oftewel: de ziel kiest opnieuw een menselijk lichaam.

Zielen die uit de Bron zijn ontsproten maken een lange reis van veel levens voordat ze, wijzer en bewuster van hun ware aard, weer terugkeren naar de Bron.

Leerschool aarde 

Planeet aarde is – je zult het misschien niet geloven – een populaire bestemming waar zielen graag incarneren. Op onze planeet valt er namelijk ontzettend veel te leren door de enorme verscheidenheid en het contrast wat hier heerst.

Zielen leren hier vooral om keuzes te maken en welke consequenties hun keuzes hebben zodat ze – in het ideale geval – steeds bewuster en dus steeds beter gaan kiezen. Het groeiproces loopt van kiezen uit angst naar kiezen uit liefde.

Enkele feiten over reïncarnatie 

 1. Een mooie spreuk is: “Je hebt niet een ziel, je bent een ziel. Je hebt een lichaam”. Michael zegt het zo: “Je bent een spiritueel wezen die een menselijke ervaring heeft”. Je spirituele wezen is puur bewustzijn, een Goddelijke vonk van licht en liefde en in zichzelf perfect.
 1. De ziel ontwikkelt zich door al haar ervaringen en de keuzes die ze maakt. Meer hierover kun je lezen in mijn blog over zieleleeftijd. Het doel is om steeds meer je ware spirituele aard te realiseren en manifesteren.
 1. Als je hier op aarde rondloopt dan:
 • Heeft je ziel hiervoor gekozen – zonder uitzondering. Per abuis hier zijn bestaat niet.
 • Heb je hier wat te doen en te leren.
 1. De ziel wil alle menselijke ervaringen meemaken om zo te komen tot volledig inzicht in en volledige acceptatie van het mens-zijn. Dit betekent dat de ziel geen oordeel heeft over wat wij negatieve ervaringen noemen zoals diefstal, moord en andere misdaden en kiest voor het doormaken van alle ervaringen.
 1. De ziel kiest voor diversiteit. Dit betekent dat de ziel steeds weer andere ervaringen kiest en andere omstandigheden. Er is een afwisseling tussen levens als man en als vrouw, in verschillende landen, culturen en religies. Door alles mee te maken vanuit totaal verschillende gezichtspunten kan de ziel ervaren, vergelijken en zich ontwikkelen in bewustzijn en compassie.
 1. De ziel kiest een hele cyclus voor dezelfde levensvorm. Heeft je ziel eenmaal voor menselijke levens gekozen dan wordt de hele cyclus als mens doorlopen. Dit betekent dus dat je ziel niet tussendoor opeens terugkomt als dier. 

Michael is hier heel stellig in en verklaart dat binnen het hindoeïsme en boeddhisme in het verleden mensen zijn geweest die macht probeerden uit te oefenen over anderen door te dreigen met een volgend leven als dier, als straf voor ongewenst gedrag. Op deze manier is dit misverstand erin geslopen en wordt nog vaak verkondigd. Straf is echter sowieso niet aan de orde en zeker niet via een leven als dier, alleen de ontwikkeling van bewustzijn telt.

 1. Ieder leven wordt door de ziel zorgvuldig voorbereid. Er worden leerdoelen geformuleerd en alle andere keuzes worden daarop afgestemd. Zo worden de ouders gekozen en worden er afspraken gemaakt met andere zielen die partners of kinderen willen zijn. Ook kiest de ziel de kenmerken van de persoonlijkheid voor het nieuwe leven. 
 1. Zielen zijn onderworpen aan de wet van karma, de wet van oorzaak en gevolg. Meer daarover lees je in dit artikel: karma: kommer en kwel?   
 1. De ziel heeft geen haast. Wij mensen willen nog weleens ongeduldig zijn en zo snel mogelijk hier op aarde klaar zijn. Het maakt de ziel echter niets uit of je al je lessen snel leert of vele levens nodig hebt. Het is geen wedstrijd, het is een bewustwordingsproces.

Ben jij er wel klaar mee hier?

Heb jij het gevoel dat dit je laatste leven is “omdat je het zo beu bent hier op aarde?” Dat is een indicatie dat je hier waarschijnlijk nog niet klaar bent, althans niet op dit moment.

Betekent dit dan dat je nog veel levens terug moet komen?

Nee, zeker niet. Het kan zijn dat je in de komende jaren een innerlijke balans en acceptatie vindt, een neutraliteit over het mens-zijn. Vanuit die rust kun je het gevoel krijgen “ik ben klaar hier”. Dat is iets anders dan weg willen vanuit onvrede.

Jij als de persoon die je nu bent komt sowieso nooit meer terug. Je ziel kan voor een volgend leven kiezen maar dat zal met een heel andere persoonlijkheid zijn, in andere omstandigheden. Jij hebt daar op persoonlijk niveau geen last van.

De reis is waar het om gaat. De ontwikkeling van bewustzijn is wat telt en niet het bereiken van de eindbestemming.

 

Wil jij een snellere route naar zelfrealisatie?

Mocht je willen transformeren waarom je je ongelukkig voelt in de menselijke ervaring, kijk dan hier eens:

een Soul Realignment Akasha Reading kan letterlijk life changing zijn.

error: Content is protected !!