Er verschijnen aardig wat artikelen en boeken over tweelingzielen en meestal belichten die een romantisch perspectief. Wat zegt de wijze spirituele leermeester Michael over de tweelingziel relatie?

Wat zijn tweelingzielen?

Volgens Michael zijn tweelingzielen (in Michael speak: Essence Twins) 2 vonken essentie die op hetzelfde moment als duo uit de Bron zijn gesprongen. Ze gaan samen op weg naar de aarde waar ze in vele levens elkaar zullen helpen met hun spirituele groei.

Tweelingzielen ontmoeten elkaar als mens in ongeveer 5% van de levens, aldus Michael. Dat kan zijn als familielid, docent of mentor, leerling, therapeut, collega … en ja het kan ook als liefdespartner zijn. Vaak is er een sterke aantrekkingskracht maar dat hoeft niet romantisch of seksueel van aard te zijn.

Of je elkaar tegenkomt of niet: contact en samenwerking op zielsniveau is er altijd. Als je tweelingziel op dit moment niet geïncarneerd is dan is ze toch bij je als een belangrijke Gids en wissel je continu ervaringen en inzichten met elkaar uit.

Mijn eigen Essence Twin is een “discarnate Sage”. Dat wil zeggen een Sage ziel die op dit moment niet geïncarneerd is. Hij helpt en spiegelt me op het gebied van communicatie, authenticiteit en expressie. Blogjes en vlogjes maken vindt hij superleuk!

Helpen helen

De focus van de tweelingziel relatie ligt dus bij het elkaar helpen met je spirituele groei. Dit wil zeggen dat ze elkaars spiegel zijn op spiritueel vlak: ze tonen elkaar precies hoe je bent als mens en waar je bent in je ontwikkeling. Zowel je lichtkant als je nog niet geheelde schaduwkanten worden je door je tweelingziel getoond.

Het is lang niet altijd leuk of gemakkelijk om jezelf zo zuiver gespiegeld te zien. Je zult elkaar over en weer leer- en groeisituaties aanreiken om door je oude angsten heen te gaan en deze te transformeren naar licht en liefde. Hmm … klinkt al minder romantisch?

Rozengeur en maneschijn?

Maar hoe zit het dan met al die romantische verhalen en verwachtingen? Soms ontmoet je iemand en je voelt meteen (of vrij snel) liefde, vertrouwen en een sterke band. Er is een herkenning op zielsniveau. Je wilt heel graag samen verder, op wat voor manier dan ook.

Dit zijn zeker zielemaatjes van elkaar: je hebt elkaar in vele levens ontmoet en bent goede vrienden of geliefden geweest. Je hebt dan een hartsconnectie met deze ziel.

Gelukkig heb je – in de loop van vele levens – met meerdere zielen een hartsconnectie opgebouwd. De kans dat je een innig zielemaatje ontmoet in je leven is dus vele malen groter dan een relatie met je tweelingziel.

Misschien is het ook wel leuker en romantischer, want je kunt liefde en vertrouwen met elkaar delen en een harmonieuze relatie opbouwen. Dat is heel wat comfortabeler – voor je persoonlijkheid – dan je schaduwkanten transformeren.

Wat is het doel van relaties?

Toch is dit onderscheid een beetje kunstmatig. In feite is ieder contact en iedere relatie bedoeld om bewuster te worden, om te helen en te groeien. Welk etiket je erop plakt is niet zo van belang. Je keuze om je ziel te vertrouwen wel. Zij weet immers welke ervaringen je in dit leven nodig hebt om je optimaal te ontwikkelen.

Je zal in iedere relatie uitdagingen tegenkomen, mèt de bijbehorende groeikansen en voldoening.

 

Wil jij meer helderheid over je ziel en je relatie?

 

Kies dan voor een Akasha Relatie Reading.

Via de Akashic Records kunnen oude blokkades, karma en relatietrauma’s worden geheeld

en krijg je een betere connectie met jezelf en de ander. 

error: Content is protected !!