Deze vraag hoor ik vaak en het is een goede vraag. In dit artikel zet ik wat aanwijzingen op een rijtje.

Intuïtie

Laat ik beginnen met wat intuїtie niet is:

  • Intuїtie en inspiratie dringen nooit aan, zijn niet dominant, sturend of dwingend
  • Het geeft geen gevoel van urgentie, haast of FOMO (fear of missing out)
  • Het probeert je niet ergens van te overtuigen
  • Het bevat geen kritiek of oordelen en veroorzaakt geen angst
  • Het blijft niet door je hoofd spoken “tot je luistert”

Wat is intuїtie dan wel: 

  • Het is een subtiele vraag, hint of suggestie, een zacht en bescheiden fluisterend stemmetje
  • Een plotselinge helderheid, je doorziet de situatie
  • Het geeft je een rustig gevoel

Stilte

In alle spirituele tradities vind je vormen van stilte-beoefening, introspectie en contemplatie die allemaal het tot rust komen van het denken tot doel hebben, waardoor de subtielere stemmen van je ziel en inspiratie door kunnen komen.

De ziel, je spirituele gidsen, meesters en engelen zullen nooit aandringen of willen sturen want dat zou je vrije wil als mens verstoren. Sterker nog, als je als mens keuzes maakt die lijnrecht ingaan tegen je ware essentie, dan zul je van hen geen tegenwerking krijgen. Ze zullen niet ingrijpen of je iets verbieden.

Gedachten

Mocht je het gevoel hebben dat je gestuurd of onder druk gezet wordt, dan zijn dit gedachten die voortkomen uit conditioneringen en overlevingsstrategieën ontstaan door persoonlijke levenservaringen.

We worden allemaal gedrenkt in conditioneringen: van onze ouders en voorouders, de maatschappij, cultuur, religie en het massa-bewustzijn. Daaruit loskomen vergt alertheid, focus en inspanning.

Vrije wil, persoonlijkheid, ego en ziel

Als mens hebben we de beschikking over onze vrije wil, waarmee we keuzes maken en tot actie komen. Vrije wil wordt ingezet door de persoonlijkheid en het ego (dat is het deel van de persoonlijkheid dat handelt vanuit angst). De ziel gaat daarin mee en heeft geen enkel oordeel over je keuzes en handelingen.

Hoe meer onze persoonlijkheid en ziel samenwerken, des te meer ervaren we authentieke kracht en optimale zelf-expressie. Een mooie manier om deze samenwerking te bevorderen is met het Soul Realignment traject, met behulp van o.a. informatie uit de Akashic Records.

De keuze om bewust samen te werken met je ziel is niet altijd de gemakkelijkste keuze, maar wel een die je uiteindelijk de meeste voldoening zal opleveren.

 

 

Wil jij bewust samenwerken met je ziel?

Een Soul Realigment Traject maakt dat een stuk gemakkelijker.

 

Heb je al een Soul Realignment traject gedaan en wil je een diepere verbinding met je ziel?

Kijk dan hier voor de mogelijkheden met vervolg Akasha-readings.

error: Content is protected !!