Onlangs kreeg ik de volgende vraag voorgelegd: “Ik wil graag een praktijk opzetten, maar ik weet niet of dit voor mij is weggelegd. Ik zou graag meer zekerheid krijgen, een bevestiging of ik op de goede weg zit, of juist niet. Kun je me daarmee helpen?”

Regelmatig stellen cliënten me een soortgelijke vraag die in feite hierop neerkomt: “is dit voor me weggelegd, is dit de bedoeling?”
 

Wie bepaalt dat?

Uit tientallen jaren ervaring als reader en healer, en ook uit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat God, je ziel of het universum niet bepalen wat ieder wel of niet kan hebben of bereiken. Dat bepaal jezelf. Er is geen hogere macht die je zal tegenhouden, maar als jij je gedachten en onzekerheid macht over jou geeft, dan houd je jezelf tegen.
 
Dit zeg ik vanuit begrip en compassie, want ik begrijp deze vragen en onzekerheid heel goed. Ik heb hier ook enorm mee geworsteld.
 
Het is heel menselijk en normaal om dit soort gedachten en twijfels te hebben. Het is ook belangrijk om je denken niet de baas over jou te laten zijn. Jij als mens bepaalt wat je wilt doen, wat belangrijk voor je is.
 

Innerlijke saboteurs

De stemmetjes in je hoofd zijn saboteurs die het vinden van diepe voldoening zullen vergallen als je ze gelooft. Die stemmetjes willen niet dat je verandert, want dat zijn de angstige delen in jezelf die bang zijn voor de reactie van de buitenwereld en het misschien vergissingen maken of niet (direct) zo succesvol zijn als je hoopt. Bang ook voor het voelen van ongemakkelijke emoties.
 
Wil je je daar door tegen laten houden?
 

Zelfvertrouwen opbouwen

De vragenstelster had al diverse mooie opleidingen gedaan, ze heeft haar eigen levenservaring èn het verlangen van dienst te willen zijn voor anderen. Dat is een heleboel en zeker genoeg om je wens te gaan uitvoeren.

Ga niet wachten tot je meer zelfvertrouwen hebt. Ga ook niet nog meer opleidingen doen, het is een illusie dat je daardoor meer zelfvertrouwen zult krijgen.

 
Wat je zelfvertrouwen en veel voldoening zal geven, is om stap voor stap te doen wat je wilt doen. Bouw het rustig op, geef jezelf tijd om te leren en groeien.
 

De kracht van visie en verlangen

Maak je visie concreter, bijvoorbeeld door een vision board te maken, een visuele weergave van je wensen en doelen. Visie geeft focus. Onderschat ook vooral niet de kracht van je verlangen, die zorgt dat je ziel, je Gidsen en het hele universum juist gaan samenwerken om jou te helpen!

Geef jezelf toestemming om die hulp en inspiratie te ontvangen. Wees ook bereid om het af en toe heel spannend te vinden en toch door te gaan. Zo ben ik ook begonnen.

Je plannen voor het nieuwe jaar

Nu het einde van het jaar nadert is het een mooi moment om eens terug te blikken op afgelopen jaar, en te kijken wat je plannen zijn voor volgend jaar. Je kunt waarschijnlijk veel meer bereiken dan je zelf denkt, vooral als je de kracht van visie en verlangen inzet.

Al veel geprobeerd en toch geen succes?

Wil je dolgraag iets bereiken of juist loslaten, maar heb je al veel geprobeerd en kom je toch niet verder? Dan kan het goed zijn om op zielsniveau te kijken of daar blokkades en negatieve contracten zitten die je belemmeren en saboteren.

Daarover vind je hier meer informatie.

Laat het me weten als ik iets voor je kan betekenen: ik faciliteer je transformatieproces met alle plezier!

error: Content is protected !!