We hebben allemaal wensen en verlangens die ons een drijfveer geven, een motivatie om iets te doen of te bereiken. Het kan je veel kracht en je leven richting geven. Toch kunnen er ook minder positieve kanten aan zitten. In dit artikel belicht ik mogelijke nadelen van het hebben van sterke wensen en verlangens.

Griekse mythologie

Eerst een stukje Griekse mythologie, waar vaak veel wijsheid uit te halen is: Koning Midas mocht een wens doen, omdat hij een vriend van de machtige wijngod Dionysos had geholpen. Hij wenste dat alles wat hij aanraakte in goud zou veranderen. Aldus geschiedde en in eerste instantie was hij helemaal gelukkig. Hij raakte fruit en korenaren aan en ze veranderden in goud. Hij raakte de deurpost van zijn paleis aan en ook die werd blinkend goud. Omdat hij inmiddels hongerig was geworden ging hij eten. Op het moment dat hij het heerlijke voedsel aanraakte, veranderde dit ook in goud. Toen begon het tot hem door te dringen: met alle goud om hem heen zou hij de hongerdood sterven.

Hij had enorm veel spijt van zijn hebberigheid en smeekte Dionysos om de gave ongedaan te maken.

Koning Midas kreeg precies wat hij wenste. Het probleem is dat hij en velen van ons de consequenties van wat we willen niet altijd kunnen of willen zien.

Ben je verliefd?

Verliefdheid is een mooi voorbeeld. Heb je een charismatisch persoon ontmoet en geniet je van zijn aandacht en charme? Prima. Wil je per se met hem trouwen en wel zo snel mogelijk? Denk dan nog eens … en neem de tijd om hem te leren kennen, onder allerlei omstandigheden, ook tegenslag. Staar je niet blind op de goudkant die hij je laat zien maar onderzoek wie hij echt is, het complete plaatje. Soms zijn de mensen met de grootste lichtkant ook de mensen met de grootste schaduwkant, die ze in eerste instantie goed verborgen weten te houden.

Of wil je letterlijk goud, rijkdom?

Het streven naar (meer) materieel en maatschappelijk succes kan ook een valkuil zijn. Stel dat je krijgt wat je wenst, wat moet je daar dan voor over hebben? Welke prijs betaal je voor je succes? Moet je 70 uur per week werken, heb je geen tijd voor je gezin, ontspanning, zelfontplooiing? Sta je continu onder druk en heb je veel stress waar je gezondheidsproblemen van krijgt?

Ieder voordeel heeft een nadeel

Kun je zien welke nadelen er aan je wens verbonden zouden kunnen zijn? Het is goed om realistisch te zijn, met beide voeten op de grond, zodat je weet waar je aan begint of waar je naar streeft. Bekijk het hele plaatje, want het is niet allemaal goud wat er blinkt.

Bekijk ook de andere kant

Misschien heb je nu niet die partner of het succes dat je graag zou hebben. Heb je oog en waardering voor alles wat je – misschien zelfs daardoor – wel hebt in je leven? Bijvoorbeeld veel tijd en ruimte om je eigen flow te volgen op een manier die voor jou belangrijk is. Of tijd om te ontspannen, aan je gezondheid en zelfontplooiing te besteden. Welke voordelen zijn er aan het niet hebben van wat je wenst?

Manifesteren

In een tijd waarin we aangemoedigd worden om toch maar vooral onze wensen te manifesteren, kan het goed zijn om hier eens bij stil te staan. Wat wil je echt? Welke onvervulde behoefte ligt er ten grondslag aan je wens, en kun je die ook op andere manieren vervullen? Dit lijken misschien rare vragen maar laat ze maar eens op je inwerken. Wie weet krijg je inzichten die je meer rust, acceptatie en zelfs dankbaarheid zullen geven.

 

Wil jij weten welke wensen en doelen passen bij je ziel?

Al deze informatie is opgeslagen in de Akashic Records, de Akasha Kronieken van je ziel.

Met de Soul Realignment en Manifesting Blueprint readings is perfect te achterhalen wat bij jou past,

zodat je geen jarenlange struggle nodig hebt om dit via trial and error uit te vinden.

error: Content is protected !!