Misschien heb jij of heeft iemand die je kent dit ooit meegemaakt: je ontmoet iemand die charmant is, er goed uitziet, intelligent, welbespraakt en hij  (m/v) komt ruimdenkend over. Misschien lijkt hij zelfs wel spiritueel. Je legt contact, wordt verliefd, krijgt een relatie. In het begin is het nog leuk maar al gauw merk je scheuren in het geluk: hij begint je af te kraken, ondermijnt je zelfvertrouwen. Hij liegt en bedriegt en lokt ruzies uit. Het draait allemaal om hem. Hij heeft veel bevestiging en aandacht nodig.

Al gauw voel je je uitgewoond, moe en leeg. Van zijn charme is niets meer over, althans niet als jullie samen zijn. Naar de buitenwereld toe doet hij nog wel zijn best. Hij blijkt een bodemloze put te zijn, en toch….de relatie zomaar beëindigen is nog niet zo gemakkelijk. Ergens voel je je “hooked” en hij voelt feilloos aan hoe hij je kan triggeren. En zo struggle je nog een hele tijd verder.

Zo beneden zo boven

Mensen zijn niet altijd wat ze lijken te zijn. Soms is de waarheid heel pijnlijk. De hierboven beschreven man heeft namelijk helemaal niet het beste met je voor. Hij heeft alleen het beste met zichzelf voor en wist dat in het begin goed te verbergen. Hij leek “licht” en blijkt “duister” te zijn.

Spirits

Waarom vertel ik dit verhaal? In de geestelijke wereld is het namelijk niet anders. Er zijn spirits die liefdevol en zuiver zijn, en er zijn spirits die duister zijn en zich goed weten te vermommen. Dit is iets wat velen op het spirituele pad niet willen weten. Vroeger dacht ik zelf ook: er is alleen maar licht en liefde. Ik wou niets weten van schaduwkanten van mensen en spirits. Ik wou niet onder ogen zien dat we hier in de dualiteit leven en keuzevrijheid hebben, echte keuzevrijheid, ook voor het negatieve. Gevolg: ik was hopeloos naïef en kwam daardoor mensen (en spirits!) tegen die me hardhandig uit de droom hebben geholpen. Dat waren pijnlijke en gelukkig ook effectieve ervaringen: ik ben helemaal genezen van mijn naïviteit.

Licht en duister

Het licht trekt duisternis aan, wordt wel eens gesteld. Het duister wil zelf uiteindelijk ook naar het licht en komt erop af als een mot op een lamp. Ze slurpen dan jouw licht op in plaats van er zelf naar toe te bewegen. Dit hoeft je niet bang te maken en het hoeft je ook niet af te houden van je ontwikkeling naar steeds meer licht. Het nodigt je wel uit om bewust te zijn en je onderscheidingsvermogen te gebruiken.

Vooral als je een idealistische of spirituele inslag hebt, loop je het gevaar van lichtgelovigheid of blind vertrouwen. Eerst even checken waar je mee te maken hebt is vele malen verstandiger. Dit is vooral belangrijk als je zelf met gidsen en spirits werkt, bijvoorbeeld als healer, medium of spiritueel begeleider. Ook al heb je zelf de beste intenties, negatieve spirits kunnen door je heen gaan werken als je niet alert bent. Je bent met al je licht namelijk een o-zo-lekker hapje voor ze, en jouw cliënten ook.

Laat je niet gebruiken

Hoe kun je ervoor zorgen dat negatieve spirits je niet kunnen lastigvallen of door je heen gaan werken?

 • Je eigen connectie met het licht is heel belangrijk. Vraag jezelf steeds: hoe kan ik nog meer en nog sterker verbonden zijn met het allerhoogste licht? Als dit je intentie is word je daarmee geholpen.
 • Nodig aartsengel Michael uit om aanwezig te zijn bij je helende werk, en als je merkt dat er contact gelegd wordt.
 • Als je merkt dat er contact wordt gelegd of je voelt of ziet spirits, stel hen deze vragen en luister rustig naar het antwoord:
  • Wie ben je?
  • Wat kom je doen?
  • Ben je puur licht?
  • Zijn je intenties voor mij (en mijn cliënt) dienstbaar en zuiver?

Nu denk je misschien: ja leuk maar als hij duister is dan liegt hij natuurlijk en verbergt zijn intenties. Mis…. het goede nieuws is dat in de geestelijke wereld zelfs de meest duistere krachten niet kunnen liegen als ze rechtstreeks deze vragen gesteld worden. Sterker nog: eenmaal in het vizier, mogen ze je alleen nog helpen of ze gaan weg. Dit is een universele wet, want uiteindelijk legt het duister het af tegen het licht van zuiver bewustzijn en pure intenties. Het is net als het openen van een deur naar een donkere kamer: zodra het licht naar binnen valt is de duisternis weg.

Wat je verder nog kunt doen: vraag aartsengel Michael om de spirit naar het licht te begeleiden. Zo is iedereen happy.

Wanneer ben je extra kwetsbaar

Bewustzijn en alertheid zijn dus goede kwaliteiten die je beschermen. Dat is in de mensenwereld ook zo. Er zijn echter specifieke situaties waarin je extra kwetsbaar bent die ik nog even wil benoemen:

 • Het gebruik van alcohol, drugs en plantmedicijnen verandert niet alleen je bewustzijn, het verzwakt en opent ook je aura waardoor allerlei spirits gemakkelijker tot je door kunnen dringen. Ook onder die omstandigheden helpt het om je steeds verbonden te weten met het licht in jezelf en kritische vragen te stellen aan je bezoekers. Je maakt het jezelf echter wel moeilijker omdat je door de alcolhol, drugs en plantmedicijnen de deuren openzet. Zeker in de astrale sferen is dit een risico, want er zijn ook lage astrale sferen met veel negativiteit en shape-shifters: entiteiten die een andere vorm aan kunnen nemen die betrouwbaar lijkt maar het niet is. Eenmaal compleet dronken of high verlies je niet alleen je heldere bewustzijn maar ook de controle.
 • Tijdens een operatie met narcose sta je ook open omdat je bewustzijn je niet kan beschermen, dat is immers verdoofd. Bovendien bevinden zich in ziekenhuizen veel dolende zielen die maar wat graag een nieuw lichaam willen bewonen. Als je je na een operatie vreemd en anders blijft voelen en soms zelfs anders gaat gedragen of opeens verslavingsgedrag vertoont, is het verstandig om je energieveld te laten controleren en opschonen door middel van een healing.
 • Als je hulp vraagt voor een probleem, richt je vraag dan altijd tot God of de Bron, je eigen ziel of (wezens van) het hoogste licht zoals aartsengelen en meesters: noem ze bij naam. Als je niet direct een antwoord merkt, ga dan niet in je wanhoop “help, wie dan ook…!” roepen. Dat is vragen om moeilijkheden. Vertrouw erop dat het juiste antwoord vanuit het licht op het juiste moment naar je toe komt. Probeer niets af te dwingen.

Je beste bescherming

Kortom: het licht in jezelf versterken is een belangrijke bescherming.

Geloof niet alles wat je wordt voorgeschoteld.

Blijf alert en onderzoek.

Durf kritische vragen te stellen.

Keep on shining your light.

 

Wil jij in contact komen met je kracht op zielsniveau?

 

Kies dan voor een Soul Realignment Akasha Reading.

Via de Akashic Records kunnen oude blokkades die ontstaan zijn vanuit angst worden opgeheven

en krijg je een betere connectie met de kracht en wijsheid je ziel.

error: Content is protected !!